Puur Gezond

Slank in 8 stappen
Eten moet ook gezellig, ontspannen en lekker zijn voor het hele gezin

Slank in 8 stappen

Puur Gezond, Slank in 8 stappen is een programma van 8 bijeenkomsten waarin de nadruk ligt op het terugdringen van overgewicht. Deze omschrijving is echter wat ‘kort door de bocht’, het is namelijk zoveel meer!

Het is een programma waarin je kan leren om een meer ‘puur gezond’ voedingspatroon te krijgen door kennis, recepten en gezondere producten. Het resultaat is dat je lichaam betere bouwstenen tot zich krijgt wat zorgt voor een evenwichtiger voedingspatroon, minder calorieën, meer energie en uiteindelijk tot het verminderen van lichaamsgewicht. Daarnaast werkt het preventief tegen allerlei leefstijl gerelateerde ziekten als hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes tye 2 en andere leefstijl gerelateerde ongemakken.

En belangrijk: We willen dat eten vooral ook gezellig, ontspannend en lekker kan zijn voor het héle gezin!

Daar draagt dit programma zeker ook aan bij!

Werkwijze

8 bijeenkomsten van 1,5 uur

Zodra er minimaal 6 aanmelding zijn start er een groep op maandag- of donderdagavond. Geef je voorkeur door bij aanmelding.

Werkboek

Bij dit programma hoort het uitgebreide werkboek “PuurGezond, Slank in 8 stappen” met veel informatie, een stappenplan en recepten welke je bij de start ontvangt.

De kracht van de groep

Samen met anderen die ook meer van Pure voeding willen weten en willen leren hoe zij dit kunnen inpassen in het dagelijks leven.  Hierdoor is er veel verbinding om kennis, informatie en ervaringen te delen, van elkaar te leren en elkaar te steunen.

Opdrachten

Tijdens het programma ga je actief aan de slag en leren we meer over de verschillende tussendoortjes, de kracht van de 3 hoofdmaaltijden, vochtinname, lekker eten, ontspannen en bewegen en hoe je het blijvend vol kan houden!

Is het iets voor jou?

Dit programma is voor mensen die;

Een aantal kilo willen afvallen

De hormonen in balans willen houden

Hun lichaam willen voeden ipv vullen

Beter in hun vel willen zitten

Meer willen bewegen (zonder de sportschool)

“Gun je lichaam gezonde bouwstoffen en de tijd om af te vallen zonder honger en vermoeidheid”

Wie is Petra?

Nadat ik zelf, in 2014, te maken kreeg met ziekte ben ik mij meer gaan verdiepen in Puur Gezonde voeding. Ik had sterk de indruk dat mijn energie, mijn ‘niet pluis voelen in mijn eigen lijf’ mede te maken konden hebben met mijn onverzadigbare trek in zoet en hartig.

Ik heb mij verbaasd over de ‘vulling’ die er in tal van producten wordt gestopt, van onnodig veel tarwe of andere vullers tot onnodig veel zout en suiker. Ik hield echter erg van de snelle pakjes en zakjes en de smaak hiervan en moest hernieuwd leren koken. Er kwamen nieuwe kookboeken in de kast met eenvoudige gerechten. Een la in de keuken werd ingericht met kruiden en de groentela in de koelkast was voortaan alleen bestemd voor groente (en niet voor de talloze alcoholische versnaperingen waar ik ook erg van hield). 

Uiteindelijk voelde ik me zoveel beter met gezondere voeding als meer groente, minder koolhydraten en andere toegevoegde suikers dat ik meer wilde weten over de invloed van voeding. Maar mijn interesse ging ook uit naar de positieve effecten van bewegen, ontspannen en hoe je hierin kan veranderen.

Daardoor ben ik de opleiding tot geacrediteerd HBO Leefstijlcoach gaan volgen en heb ik nu een mooie praktijk waarin ik jou ook kan ondersteunen naar een nieuwe Leefwijs!

Leefstijlcoach

Naast Sociaal Werker en Gestalttherapeut ben ik Leefstijlcoach. Een Leefstijlcoach richt zich op alle pijers van leefstijl én  de positieve gezondheid.

BLCN

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland, dit zorgt ervoor dat ik de kwaliteit hoog kan houden.

CooL

Ik ben geaccrediteert voor het 2-jarige leefstijlprogramma CooL. Voor veel mensen is 2 jaar lang. Daarom ook het aanbod van PuurGezond.

Ervaringen van mijn klanten

 

deskundig, empathisch en betrokken

Henriette

 

Ik vind dat het oké gaat ik hoop dat het beter gaat met mij vind het erg moeilijk maar hoop dat het wel gaat slagen de contacten gaan prima goede uitleg en het houd je wel op de hoogte van alles alleen is deze tijd ,is het wel erg moeilijk om er aan te houden omdat ik ook moeilijk nee kan zeggen probeer wel dingen aanbrengen passen kleine stapjes soms denk je dat het goed is maar valt dan toch weer tegen

– Nina

Tarieven

Groepstraining inclusief boek en intake

Intake van 45 minuten en 8 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur.

€175,-

Groepstraining inclusief boek, intake & coaching

Intake van 45 minuten, 8 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur en 4 x individuele coaching van 30 minuten.

€295,-

Veelgestelde vragen

Hoe herken ik PuurGezond eten?
  • PuurGezond eten is niet of nauwelijks onbewerkt zoals verse groente en fruit, zuivel, peulvruchten, eieren, noten, vis en vlees.
  • Het is eten wat je overgrootmoeder nog als eten zou herkennen.
  • Het bevat ingredienten waarvan je weet wat het is.
Wat is het voordeel van het stappenplan?
  • Stap voor stap afvallen zorgt voor structuur en overzicht.
  • Lekker eten zonder honger
  • Een nieuwe leefstijl zmet aandacht voor beweging en ontspanning.
  • Je houdt energie over dankzij de PuurGezonde voeding.
  • Veel menutips en lekkere recepten.
  • Blijvend resultaat
Waarom 8 weken?

Het is 8 weken zodat je stap voor stap je gewoonten kunt veranderen. Hierdoor pas je je eetpatroon geleidelijk aan en gaat zowel je hoofd als je lichaam niet vol in de weerstand. De kracht ligt in de kleine stappen en kleine veranderingen. Daarnaast kom je wekelijks bij elkaar wat een goede motivatie en stok achter de deur geeft om de dingen anders te gaan doen! 

Is individuele coaching nodig?

Individuele coaching naast het programma is niet nodig. Het kan je echter helpen om vol te houden en je persoonlijke vragen, uitdagingen en doelen te bespreken, te onderzoeken en er daadwerkelijk wat mee te gaan doen.

Afspraak maken

Vul het formulier hieronder in

Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.
Bij het maken van een afspraak zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Bureau Leefwijs

info@bureauleefwijs.nl

06- 425 90 589

}

Ik werk niet met vaste openingstijden. Stuur me een bericht of neem telefonisch contact op. 

Groeneweg 8
1607 MK Hem

KvK 89264800