Vandaag is het begin van de rest van mijn leven

Mijn leefwijs

Bureau Leefwijs is het product van mijn eigen zoektocht naar een wijs leven. Een leven waarin ik zelf regie draag over mijn gezondheid.
Voor mij is gezondheid meer dan alleen de afwezigheid van ziekte. Het gaat over het al dan niet ‘aankunnen’ van het leven. De flexibiliteit die je ervaart in zowel je lichaam, je geest en je hart. Hoe ga je om met tegenslag? Hoe ga je om met lichamelijke ziekten? Hoe houd je regie over jouw eigen leven en gebruik je jouw invloed waar je deze ook werkelijk kunt inzetten?

Mijn zoektocht begon in 2005 toen ik bij een psycholoog op de stoel belandde en het ‘stempel’ depressie kreeg. Bij de psycholoog leerde ik waar mijn gevoelens vandaan kwamen. Dat hoe ik ben opgegroeid en de rugzak die ik inmiddels vol had geladen verklaarden waarom ik mij voelde zoals ik me voelde. Ik wist nu waarom ik me somber en verdrietig voelde maar ze kon me niet helpen met het hoe.
Zodoende kwam ik bij een Gestaltpsychotherapeut terecht waar ik leerde voelen en ervaren. Ik werd mij gewaar dat ik niet alleen een ‘hoofd’ ben maar zoveel meer dan dat! Ik heb een lichaam, een geest èn een hart en deze combinatie is alleswetend.

Omdat ik mij zo herkende in deze vorm van psychotherapie ben ik zelf gestart met de opleiding tot Gestaltpsychotherapeut en heb ik 6 jaar met veel plezier mijn eigen praktijk Dialogisch gevoerd.

In 2014 begon er echter ook nog een ander hoofdstuk. Er was een kwaadaardige tumor in mijn rechter bovenbeen geconstateerd. Mijn wereld stond op zijn kop en ik miste opnieuw regie en wilde controle.
Deze controle zocht ik in mijn voeding. Ik las alle gezondheidswebsites en raakte in de war van alle tegenstrijdige berichten. Zodanig dat ik niet meer goed wist wat gezondheid voor mij betekende. Ik had last van cravings en kon in enkele uren onze hele koek- en snoepvoorraad verorberen. Daarnaast dronk ik zo’n 3 a 4 dagen per week een wijntje om mezelf te verdoven van de angst en het verdriet wat ik voelde.

Doordat ik niet meer wist wat gezondheid voor mij betekende en ik het niet kon vinden bij een dietist of op internet, begon ik in januari 2019 de opleiding Leefstijlcoaching bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Hier heb ik veel geleerd over voeden, bewegen, ontspannen, slaap en zingeving. Maar ook over het coachen van mensen, over gedragsverandering, motivatie en doorzettingsvermogen. Over mijn eigen waarheid omtrent gezondheid en het ondersteunen van mensen om hún eigen waarheid te ontdekken.

Hoe is het nu?

Veel groenten, gezonde vetten, wat vlees, vis en een beetje zuivel maken dat ik mij goed voel. Ik haal mijn inspiratie en vertrouwen uit een nieuwe weg van voeding, bewegen en mindset. Door deze nieuwe manier van leven heb ik het gevoel controle te hebben en werk ik preventief aan mijn gezondheid.
Kanker heeft minder kans, mijn prikkelbare darm voelt rustig en mijn migraine is hoegenaamd verdwenen.

Ik ben hier zo enthousiast over dat meer mensen de kracht van voeding moeten weten. Hierdoor heb ik de cursus Ketogene Therapie gevolgd bij het Ketogeen Instituut Nederland zodat ik de juiste kennnis heb mocht dat nodig zijn.

Met een rugzak vol kennis en ervaring ben ik er klaar voor om jou te begeleiden naar jouw eigen unieke Leefwijs!

Petra Kooistra

Dit ben ik. Zorgzaam, lief, aardig, irritant, ongeduldig, perfectionistisch en kritisch. Soms wat uitgesproken, soms wat bevooroordeeld, meestal eerlijk en bovenal een mens met allerlei soorten gedachten en gevoelens.

Ik ben sinds 2010 getrouwd en samen hebben we drie kinderen. Ik hou van het avontuur, van nieuwe gebieden ontdekken, nieuwe mensen leren kennen, van nieuwe dingen leren en oude onderhouden. Ik beweeg graag en hou enorm van buiten spelen. Van wandelen, fietsen, zwemmen, hardlopen, bootcamp en survival.

Naast mijn werk als leefstijlkundige werk ik als coördinator bij Pisa, een centrum voor leven met en na kanker in Hoorn.

Wil je meer over me weten?

Volg mij op Social Media:

Gestaltpsychotherapie

Contact en gewaarzijn staan in deze procesgerichte therapievorm centraal en vormen een stevige basis in de 4-jarige post-hbo-opleiding. Theoretische kennis betreffende psychologie, psychotherapie en gestalttheorie komen goed aan bod en zorgen voor een goede basis voor psychociale begeleiding.

Leefstijlcoaching

Coaching voeding, beweging, slaap en stressmanagement zijn de belangrijkste onderdelen van de post-hbo-opleiding tot leefstijlcoach. Het doel van leefstijlcoaching is het begeleiden naar een duurzame gedragsverandering en een betere kwaliteit van leven.

Ketogene Therapie

Het ketogeen dieet kan je inzetten voor gewichtscontrole maar het is ook een methode om bepaalde ziektebeelden te verlichten. In de opleiding komt de onderliggende kennis aan bod zodat een ketogeen dieet veilig en effectief ingezet kan worden.

Hoe anderen mij ervaren

 

“Mensen zeggen vaak dat ik veel kennis heb, goed kan luisteren en durf te zeggen wat ik denk. Daarnaast vindt men mij een doorzetter, zorgvuldig en perfectionistisch. En schriftelijk soms wat lang van stof. Ik wil alles altijd gewoon heel goed uitleggen!”

– Petra

Wil jij jouw eigen regie op gezondheid terugpakken?

Neem dan vandaag nog contact op voor een kosteloze en uiteraard vrijblijvende kennismaking!