Meer energie, een fit lichaam, een gezond gewicht en een blij hart

Zit je niet lekker in je vel?

Heb jij weinig energie gedurende de dag? Ben je  moe en futloos of voel je je gespannen, somber of angstig?

Merk jij lichamelijk ongemak?

Laat jouw lichaam jou soms in de steek? Heb je (pre) diabetes, metabole, neurologische of hormonale problemen of ander lichamelijk ongemak?

Ben je ontevreden over je gewicht?

Wil je graag wat kilo’s kwijtraken of wellicht juist aankomen? Wil je lekker eten zonder honger en toch je gewicht onder controle krijgen?

Je wilt je weer vrij, vrolijk en lekker in je vel voelen!

Je bent op deze site terecht gekomen omdat je op zoek bent naar een oplossing voor je zware gevoel. Je wilt wat kilo’s kwijt of misschien juist aankomen. Je wilt je (chronische) ziekte omkeren en het gevoel van controle ervaren. Kortom je wilt weer lekkerder in je lichaam zitten en je weer mentaal gezond voelen. Ook wil je van betekenis zijn voor jezelf, voor anderen, voor de wereld.

Hoe zou het zijn als je weer een lekkere ronde kan wandelen of achter je (klein)kinderen aan kan rennen? Als je weer kunt lachen en plezier voelt van binnen? Hoe zou het zijn als je je zowel lichamelijk, mentaal als in je hart energiek en fit voelt?

“Neem weer regie over jouw eigen gezondheid. Pak jouw invloed en ontdek jouw eigen unieke leefwijze”

Laat mij je helpen jouw eigen regie terug te pakken

Toen ik als 34 jarige jonge vrouw, partner en moeder lichamelijk ziek werd en een behandeling kreeg voor een tumor in mijn bovenbeen stond mijn wereld op zijn kop. Ik had het gevoel de controle over mijn eigen leven en gezondheid volledig kwijt te zijn en was in de war over het heden en de toekomst. Na een lange zoektocht is het mij gelukt om mijn eigen regie door middel van voeding, bewegen en een juiste mindset weer in handen te krijgen. Ik ben 10 kilo lichter en voel me fit en energiek.
De kracht van voeding, bewegen, ontspannen en zingeving is zo groot dat ik mij heb gespecialiseerd in Gestaltpsychotherapie, Leefstijlcoaching, Koolhydraatarme en Ketogene voeding en therapie.

Ik geloof in deze manier van leven en ben ervan overtuigd dat ik jou kan ondersteunen om de vernieuwde versie van jezelf te worden.

Word weer energiek, fit en blij met jezelf.

Fit en energiek

Je hebt weer meer energie om de dag op een fijne manier door te komen. Je mindset is positief en je hebt vertrouwen in jezelf en de toekomst

Grip op je leven

Je hebt weer grip en regie over jouw eigen leefwijze. Je kunt de juiste keuzes maken en voelt je gezonder in je lichaam.

Blij met jezelf

Je bent weer blij met jezelf, je gewicht en de keuzes die je maakt. Je weet hoe je lichamelijk, mentaal en qua hart vitaler en veerkrachtiger kunt zijn.

Wat vinden anderen?

 

“Petra heeft me laten zien dat er meer wegen naar Rome leiden. Ze is een prettige persoonlijkheid die mij met rust en vertrouwen naar een andere leefstijl heeft begeleidt. Hierdoor ben ik 7 kilo kwijt geraakt en voel ik me fitter dan ooit!”

– Gert-Jan

 

“Ik heb een jarenlange strijd gevoerd met vele dieten. Ik viel altijd heel snel veel af met hongerdieten. Met Petra heb ik gekeken naar andere mogelijkheden. Ik eet nu weer echt voedsel en ben toch wat kilo’s kwijt geraakt. In het begin was het wel nieuw om zonder pakjes en zakjes te koken. Inmiddels lukt het goed, zijn mijn bloedsuikers stabiel en weet ik hoe ik dit binnen de lijntjes kan houden.”

– Annemiek

Wat houdt leefstijlcoaching precies in?

Bij Bureau Leefwijs zal ik jou coachen op jouw eigen doelen. We kijken naar wat je wilt veranderen, wat je wilt versterken en wat je wilt behouden. We zoeken samen naar de juiste weg die jij bepaalt, want jij bent de kapitein van jou eigen leven. Ik ben er om je te helpen navigeren en de verschillende wegen herkenbaar te maken.

Keer nu jou diabetes type 2 om, wees beter voor je hart en bloedvaten, krijg een gezond gewicht, leer meer over voeden, bewegen, slaap en ontspanning.

Kies voor preventie en een gezonde, bewuste versie van jezelf!

Van top tot teen

Door mijn achtergrond kijk ik naar meer dan alleen voeden en bewegen. Zo ben jij belangrijk als geheel mens. Je achtergrond, denkwijzen, passies, overtuigingen en wie je bent zijn belangrijk voor succes.

Verbinden & Contact

Elkaar kennen, elkaar ont-moeten en verbinden vind ik belangrijk in onze samenwerking. Alleen als we elkaar kennen en vertrouwen kunnen we samen grootse stappen maken. Ik ben niet alleswetend, maar samen kunnen we overal achterkomen.

Gecombineerde leefstijlinterventie

Alleen kan je veel, samen kan je meer. Binnen het groepsaanbod werken we samen aan doelen, dit versterkt het resulaat van jouw inspanning.

Eigen regie op gezondheid

Je hebt weer regie over jouw leven, over je gezondheid en hoe jij je leven wilt vormgeven. Je hebt een gezond gewicht, hebt veel geleerd over voeding, bewegen, ontspannen, je mindset en wat je wilt.

Je voelt je weer gelukkig met wie je bent, kunt lief en mild voor jezelf zijn. En als het moet kun je jezelf een liefdevolle schop onder je eigen kont geven om weer te gaan staan voor wie je bent, wat je voelt en wie je wilt zijn.

Je bent het waard om jezelf serieus te nemen en het leven is veel te kort om dat uit te stellen. Kies voor kwaliteit, alleen het beste is goed genoeg. Kies voor jezelf en de mensen die je lief zijn. Kies voor jouw eigen gezonde leefwijze en word fit, energiek, gezond en vitaal ouder!

Aangesloten bij:

Ervaringen van mijn klanten

 

“Petra heeft me geholpen in te zien dat ik mezelf wat verwaarloosde. Ik dronk teveel, at teveel en rookte teveel. Inmiddels weet ik beter welke voeding voor mij gezond is. Ik wandel iedere dag minimaal een half uur, ben gestopt met roken en drink alleen in de weekenden nog een wijntje. In plaats van dat ik het mis merk ik dat ik me energieker en gezonder voel. Ik loop nu niet meer te hijgen als ik een sprintje naar de trein trek!”

– Arjan

 

“Ik wilde graag minder koolhydraten eten omdat ik had gehoord dat het zou helpen mijn buikpijn en migraine aanvallen te verminderen. Petra heeft me geholpen wegwijs te worden in de ketogene leefstijl. Inmiddels weet ik wat ik wel en niet kan doen om in ketose te zijn. Ik voel me er super bij, heb meer energie, slaap beter, ben een aantal kilo kwijt, mijn migraine is gehalveerd en mijn buikklachten zijn verdwenen”

– Mariek

Wil jij aan de slag om jouw leefstijl ten gunste van je gezondheid te veranderen?

Neem dan nu de regie over jouw eigen gezondheid. Investeer dan nu in jezelf en kies om gezond, fit en energiek ouder te worden!

Naast de tijdsinvestering is het een financiële investering in jezelf, om (weer) te worden wie je bent.

Ik vraag € 75,- per gesprek van een uur.

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (gli) ‘Leefstijl in Balans’ – CooL wordt onder voorwaarden volledig vergoed vanuit de Basisverzekering zonder het Eigen Risico aan het spreken.

Op dit moment zijn al mijn diensten vrijgesteld van BTW.

Veelgestelde vragen

Wat is de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)?

Regie nemen op jouw eigen leefstijl, je leefstijl veranderen kan erg moeilijk zijn. Wij mensen zijn gewoontedieren en vervallen snel terug in oude patronen. De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) kan helpen om jouw leefstijl te veranderen. Het is een tweejarig programma met groepsbijeenomsten en individuele coaching. Twee jaar lijkt lang maar is nodig om niet in oude gewoonten te vervallen. In deze twee jaar houd je eigen regie en krijg je advies en coaching over:

  • voeding en eetgewoontes;
  • bewegen;
  • ontspannen;
  • mindset;

Er zijn op dit moment 7 erkende vormen van de gecombineerde leefstijlinterventie. Bureau Leefwijs werkt met het programma CooL.

Wordt de GLI vergoed vanuit de basisverzekering?
De GLI wordt sinds 2019 onder voorwaarden vergoed vanuit de basisverzekering en gaat dan niet ten koste van het eigen risico.

De voorwaarden zijn:

  • Een Body Mass Index (BMI)* vanaf 25 met een verhoogd risico op een of meer ziekten die met overgewicht samenhangen, zoals hart- en vaatziekten of diabetes type 2;
  • Verzekerden met een BMI vanaf 30.

Als je hier niet voor in aanmerking komt ben je uiteraard evengoed van harte welkom om deel te nemen. De kosten voor de de tweejarige training komen dan voor eigen rekening. Neem contact met me op voor meer informatie.

*BMI staat voor Body Mass Index. Het is een internationaal gebruikte manier om in te schatten hoe gezond je lichaamsgewicht is. De BMI laat zien of je een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Bereken hier je BMI

Met welk gecombineerde leefstijl programma werkt Bureau Leefwijs?

Bureau Leefwijs werkt met de leefstijlonterventie CooL.

CooL staat voor Coaching op Leefstijl. Het CooL-programma wordt uitgevoerd door één en dezelfde persoon, namelijk de leefstijlcoach. Het CooL-programma kijkt niet alleen naar voeding en beweging, maar ook naar slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid.

Het CooL-programma bestaat uit een basisprogramma van 8 maanden en een onderhoudsprogramma van 16 maanden. Beide programma-delen bestaan uit 8 groepsbijeenkomsten van elk 90 minuten met daarnaast 3.5 uur aan individuele gesprekken. Tijdens het traject ligt de regie bij de deelnemer zelf en heeft de leefstijlcoach een ondersteunende rol. Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.

Deelnemen aan CooL

Om deel te nemen aan het CooL-programma is een verwijzing van de huisarts nodig. De meeste zorgverzekeraars accepteren ook de verwijzing van een internist en in sommige gevallen een andere specialist. De verwijzer stelt aan de hand van de NHG-richtlijn en de zorgstandaard Obesitas vast of de deelnemer voldoet aan de inclusiecriteria. Ook tijdens het aanbieden van de GLI blijft de huisarts betrokken: de leefstijlcoach stemt af met de huisarts, koppelt regelmatig resultaten terug en overlegt zo nodig over eventuele aanvullende zorg.

(Bron: Expertisecentrum Leefstijlinterventies)

Wat is Ketogene therapie?

Ketogene Therapie betekent dat we het Ketogeen Dieet zullen gebruiken om gewicht te verliezen en/of ziekte om te keren. Ga voor meer informatie over Ketogene Therapie naar het tabblad onder het kopje ‘Leefstijlcoaching’ of klik op deze link.

Neem nu de beslissing van je leven, voor je leven!

Neem nu de regie over jouw eigen gezondheid en neem contact op voor een afspraak.