Leefstijl & Kanker

Om weer te zijn wie je bent
Vertrouwen

Stil Staan & Vooruit Kijken

De diagnose kanker vraagt lichamelijk en emotioneel veel van je. Wanneer je onder behandeling bent of die hebt afgerond, zijn bijwerkingen te verwachten. Zoals vermoeidheid, gebrek aan energie, gewichtsproblemen etc. Met het programma Leefstijl en Kanker leer je weer vertrouwen te krijgen in je lijf, regie te nemen en te werken aan je herstel. Een gezonde leefstijl speelt hierbij een grote rol. 

1 jaar professionele begeleiding

Leefstijl en kanker volg je 1 jaar. Zodat het gemakkelijker wordt om je gezonde oude en nieuwe gewoontes op de lange termijn te behouden.

Vergoeding Zorgverzekeraar

De kosten worden 100% vergoed door jouw zorgverzekering; je betaalt geen eigen risico. Hiervoor moet je wel voldoen aan bepaalde voorwaarden.

  Voorwaarden

  Het programma Leefstijl & Kanker wordt onder voorwaarden vergoed vanuit de basisverzekering en gaat dan niet ten koste van het eigen risico.

   

  • Een BMI* vanaf 25 met een vergrote middelomtrek (mannen >102/ vrouwen >88) en/of een verhoogd risico op een of meer ziekten die met overgewicht samenhangen, zoals hart- en vaatziekten of diabetes type 2;
  • Of verzekerden met een BMI vanaf 30.

   Je hebt een verwijzing nodig van je huisarts om voor de vergoeding in aanmerking te komen.
   Val je niet onder bovenstaande voorwaarden bel dan even. Wellicht kunnen we op een andere manier de financiering organiseren. Bijvoorbeeld via de gemeente of je werkgever. We komen er vast uit en vinden een oplossing!

   *BMI staat voor Body Mass Index. De BMI laat zien of je een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Bereken hier je BMI

   Voorwaarden

   Wanneer & Waar?

   De training Leefstijl & Kanker start bij voldoende deelnemers (6-10) op 24 juni op maandagochtend van 9.30-11.00 uur in Hoorn. Bij voldoende aanmeldingen kan er eerder of op een ander tijdstip een groep worden opgestart.

   Data

   Leefstijl & Kanker

   Voordat we starten plannen we met elkaar een intake-/ kennismakingsgesprek.

   1.17 juni 20245.11 november 2024
   2.15 juli 202469 december 2024
   3.26 augustus 202476 januari 2025
   4.30 september 20248.3 maart 2025

   Tussen de groepsbijeekomsten door hebben we een aantal keer een individueel gesprek die we samen plannen.
   Na de laatste bijeekomst hebben we een laatste individuele afspraak waarin we al het geleerde bestendigen en afscheid van elkaar nemen.

   Werkwijze

   Intakegesprek

   Voordat je start, plannen we een intakegesprek. Dit is een eerste kennismaking met elkaar en we bespreken bijvoorbeeld:

   • Waar je hulp bij nodig hebt
   • Wat je wil bereiken
   • Jouw motivatie, o.a om bij alle sessies aanwezig te zijn en actief aan de slag te gaan met de doelen die je hebt bepaald
   • Hoe je jouw doelen kunt bereiken
   • De inhoud van het programma
   • Praktische zaken

   En natuurlijk kun je vragen stellen. Tijdens de intake bepaal je of het programma en mijn begeleiding bij jou passen.

   8 bijeenkomsten en 3 individuele gesprekken

   Leefstijl en kanker bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten en, naast de intake, 3 één-op-één gesprekken. Je leert hoe je met kleine stapjes blijvend je gezonde oude gewoontes kunt terugpakken en/of hoe je gedrag kunt veranderen op het gebied van voeding, beweging en mentaal welzijn. Je gebruikt het werkboek om thuis te oefenen met wat je leert tijdens de bijeenkomsten en de coaching.

   Verschillende Thema's

   De thema’s die aan bod komen:

   • Gezonde voeding
   • Gezonde lichaamsbeweging
   • De rol van slaap
   • Het effect van stress
   • Ontspanning versus inspanning
   • Timemanagement
   • Gezonde gewoontes inpassen in je leven
   • Positieve Gezondheid (een benadering om op een bredere manier naar gezondheid te kijken)

   Kwaliteitsprogramma

   De GLI, waarop Leefstijl en kanker gebaseerd is, komt voor uit het Nationaal Preventieakkoord. 1 van de doelen van dit akkoord is het aantal mensen met overgewicht te verminderen. Het is bewezen dat de aanpak (combinatie voeding, beweging en ondersteuning bij gedragsverandering) werkt. Het RIVM monitort de resultaten van de GLI nauwkeurig. Deelnemers waarderen na deelname vooral de hogere kwaliteit van leven die ze ervaren.

   “Gun je lichaam, geest en ziel gezonde bouwstoffen, voldoende beweging, waardevolle ontspanning en een gezonde leefwijs”

   Wie ben ik?

   Mijn naam is Petra Kooistra. Toen ik als 34 jarige jonge vrouw, partner en moeder lichamelijk ziek werd en een behandeling kreeg voor een Liposarcoom in mijn bovenbeen stond mijn wereld op zijn kop. Ik had het gevoel de controle over mijn eigen leven en gezondheid volledig kwijt te zijn en was in de war over het heden en de toekomst. Ik had sterk de indruk dat mijn energie, mijn ‘niet pluis voelen in mijn eigen lijf’ mede te maken konden hebben met mijn manier van eten, bewegen, ontspannen en mijn mindset. Ik ben me erin gaan verdiepen, heb mezelf erin verloren en na enige tijd weer teruggevonden. Na een zoektocht van enkele jaren is het mij gelukt om mijn eigen regie door middel van voeding, bewegen en een juiste mindset weer in handen te krijgen. Ik ben 10 kilo lichter en voel me fit en energiek, ondanks de beperkingen van de operatie en bestralingen die ik nog steeds ervaar.
   De kracht van voeding, bewegen, ontspannen en zingeving is zo groot dat ik mij heb gespecialiseerd in Gestaltpsychotherapie, Leefstijlcoaching, Koolhydraatarme en Ketogene voeding en therapie.

   Door mijn eigen proces met de ‘struggle’ van kanker in combinatie met de kennis en ervaring die ik heb met betrekking tot psychosociale ondersteuning en leefstijl voel ik me genoodzaakt om anderen hierin te ondersteunen.
   Alleen kom je ver, samen kom je verder.

   Leefstijlcoach

   Naast coördinator bij Pisa, centrum voor leven met en na kanker en Gestalttherapeut ben ik Leefstijlcoach. Een Leefstijlcoach richt zich op alle pijlers van een gezonde, bewuste leefstijl én de positieve gezondheid. Ik bied zowel individuele coaching als de Gecombineerde Leefstijl Interventie ‘CooL’ en ‘Leefstijl & Kanker’

   BLCN- NVPA- RBCZ

   Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland, dit zorgt ervoor dat ik de kwaliteit hoog kan houden. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Verbond voor Psychologen, psychosociaal Therapeuten & Agogen en bij het kwaliteitsregister voor therapeuten, de RBCZ. Hierdoor zijn vergoedingen vanuit de zorgverzekering mogelijk.

   CooL

   Ik ben geaccrediteert voor het leefstijlprogramma CooL waarop deze training is gebasseerd. Daarnaast ben ik aangesloten bij ‘ZoHealthy Leefstijl & Preventie’ waardoor ik een sterk netwerk heb, snel kan schakelen en op de hoogte ben van de nieuwste inzichten.

   Ervaringen van mijn klanten

    

   deskundig, empathisch en betrokken

   Henriette

    

   Ik vind dat het oké gaat ik hoop dat het beter gaat met mij vind het erg moeilijk maar hoop dat het wel gaat slagen de contacten gaan prima goede uitleg en het houd je wel op de hoogte van alles alleen is deze tijd ,is het wel erg moeilijk om er aan te houden omdat ik ook moeilijk nee kan zeggen probeer wel dingen aanbrengen passen kleine stapjes soms denk je dat het goed is maar valt dan toch weer tegen

   – Nina

   Tarieven

   Volledige vergoeding

   Deze training is onder voorwaarden volledig vergoed vanuit de Basisverzekering zonder het eigen risico aan te spreken

   €0,-

   Veelgestelde vragen

   Welke resultaten levert het op

   De resultaten die je kunt behalen zijn bij iedereen anders. Wij mensen zitten nu eenmaal allemaal anders in elkaar, we hebben andere levens en een andere ‘rugzak’ volgeladen met ervaringen uit het verleden.
   Ook kan je gekregen behandeling, of de behandeling die je nog steeds krijgt invloed hebben op je resultaten.
   De meeste mensen ervaren echter meer energie, voelen zich fitter en hebben het gevoel weer meer regie en invloed te hebben over het eigen leven.

   Hoeveel kan ik afvallen?

   Heb je als doel om gewicht te verliezen? Dat kan heel goed met deze training maar het is geen wondermiddel. Je zal echt dingen moeten uitproberen en aanpassingen in je leven moeten maken om dit voor elkaar te krijgen. Wat voor de een werkt, kan voor de ander juist tegenwerken. Zeker na de behandeling van kanker en de medicatie die je hebt gekregen of nog steeds krijgt. Samen zoeken we naar mogelijkheden. Daarnaast zorgt het programma ervoor dat je informatie krijgt en jezelf beter leert kennen zodat je bewustere keuzes kunt maken. Maar deze keuzes zul je nog altijd zelf moeten maken.

   Door je leefstijl aan te passen is een gewichtsverlies (binnen de standaard gli) van 10% gemiddeld. Maar ook dit hangt samen met je startgewicht, je activiteit, voedingskeuzes, stressniveau en behandelingen.
   Daarnaast zijn mensen vooral blij met hoe ze in hun vel zitten. Meer energie, minder last van ziek en zeer en een fitter lijf!

   Het gaat je hoe dan ook iets opleveren!

   Wat kan ik allemaal eten?

   Tijdens het programma krijg je veel informatie en kan je jouw eigen keuzes maken wat je wel en niet eet.
   Daarom kan het ook verschillend zijn wat mensen wel en niet eten/ drinken.

   Jouw nieuwe leefwijze moet bij je passen en dat kan soms een zoektocht zijn. Bij deze zoektocht wil ik je graag helpen om jouw eigen unieke weg te vinden!

   Moet ik mijn leefstijl voor altijd aanpassen?

   Hierop is een kort eenduidig antwoord mogelijk: “Ja”.

   Je leefstijl veranderen is niet voor even maar voor het leven… Na de behandeling van de ingrijpende ziekte kanker kan het zijn dat je jezelf opnieuw moet ‘uitvinden’. Een lichaam wat mogelijk veranderd is, beperkingen kent, eerder vermoeid is of met andere moeilijkheden te maken heeft die je voor de kanker niet kende. Hiermee om leren gaan en een nieuw evenwicht vinden kan best een uitdaging zijn.

   De meeste mensen vinden een nieuwe leefwijze die bij hen past en waarbij ze zich beter en energieker voelen.

   Zijn er ook contra indicaties?

   De Training Leefstijl & Kanker is niet geschikt als je niet naar je eigen leefwijze wilt kijken en geen veranderingen in je leefstijl wilt doorvoeren.

   Een goede sterke motivatie om het anders te gaan doen is zeer belangrijk! Uiteraard kan je motivatie af en toe wat minder zijn of weet je even niet waarvoor je het doet. En daar is dan de kracht van de groep en de individuele coaching. Samen kunnen we dit en zorgen we ervoor dat de veranderingen blijvende verbeteringen worden zodat je energiek en gezonder ouder kan worden!

   Meer informatie of contact?

   Vul het formulier hieronder in

   Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

   We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.
   Bij het maken van een afspraak zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

   Bureau Leefwijs

   info@bureauleefwijs.nl

   06- 425 90 589

   }

   Ik werk niet met vaste openingstijden. Stuur me een bericht of neem telefonisch contact op. 

   Groeneweg 8
   1607 MK Hem

   KvK 89264800