Gestalttherapie

De kracht van contact

Zit je niet lekker in je vel?

Je wilt je niet meer somber, depressief of angstig voelen. Je wilt je fijn, comfortabel en veilig voelen in je eigen lijf.

Komt jouw hoofd maar niet tot rust?

Je wilt graag een hoofd waarin jouw gedachten af en toe stil kunnen zijn. Waar je ontspanning en rust kunt vinden.

Wil je graag bewuster keuzes maken?

Je wilt graag keuzes maken die bij jouw passen en waar je volledig achter staat. Kiezen vanuit eigen kunnen en vertrouwen.

Gestalttherapie

Gestalttherapie is een vorm van procesgerichte gesprekstherapie. Je gaat niet alleen in gesprek over wat je denkt en vindt, maar vooral over wat je voelt en ervaart. Wat voel je in je lijf, met al je zintuigen? Wat gebeurt er hier en nú? Het gaat hier om gewaarzijn, of ‘awareness’. Door je gewaarzijn te vergroten vind je vaak nieuwe, meer passende, antwoorden.

Je leert opnieuw contact te maken met je eigen binnenwereld. Zo leer je jezelf beter kennen en voel je wat voor jou belangrijk is. Daardoor kun je zelf verantwoordelijkheid nemen en keuzes maken die bij jou passen.

Vaak waarderen we maar één kant van onszelf, waardoor we uit balans raken. We sluiten een deel van onszelf uit en dat geeft een innerlijke strijd. In therapie onderzoek je hoe tegenstellingen met elkaar verbonden zijn. Dag en nacht, warm en koud: het zijn twee kanten van dezelfde medaille. Als het één er niet is, zouden we het andere niet waarderen.

Het is een therapievorm die je laat groeien en ontwikkelen en waarin je weer kan worden wie je bent in plaats van dat na te streven wat je niet bent.

Bron: Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie

“Verandering komt tot stand wanneer je wordt wie je bent in plaats van na te streven wat je niet bent”

Mijn ervaring

In 2015 ben ik afgestudeerd als Gestalttherapeut bij de Nederlandse Stichting Gestalt. Zelf ben ik met deze therapievorm in aanraking gekomen toen ik als jongvolwassene niet lekker in mijn vel zat. Tijdens de therapiesessies leerde ik dat ik goed ben zoals ik ben en werd ik mij meer bewust van mijn denken, mijn emoties en dat wat ik in mijn lijf ervaar. Tevens merkte ik dat het niet gek is om hier over te praten maar dat het juist oplucht om te delen met iemand die oprecht nieuwsgierig is.

Het heeft mij een gevoel van vrijheid gebracht. Ik heb me door de therapie los kunnen maken van normen en waarden die ik had meegekregen maar die niet persé van mij waren. Hierdoor leerde ik dat ik keuzes mag maken en dat er veel meer wegen naar Rome leiden dan dat ik altijd had gedacht.

Ik ben een geduldig en empathisch persoon en zal niet schromen jou terug te geven wat ik hoor, zie en voel in ons contact. Hierdoor kan de therapie confronterend en lastig zijn maar ook uitdagend en met humor. In mijn ogen is therapie niet altijd zwaar(moedig) maar kan en mag er ook gelachen worden.

“Gestalttherapie is vaak een verrassend proces: soms pijnlijk en confronterend, maar ook humoristisch en bevrijdend”

Investering

Naast de tijdsinvestering is het een financiele investering in jezelf, om (weer) te worden wie je bent.

Ik vraag € 75,- per gesprek van een uur.

Afhankelijk van je Zorgverzekering is Gestalttherapie (deels) vergoed vanuit de aanvullende zorg. Kijk dit zelf na bij de voorwaarden van je verzekering.

Gestalttherapie is vrijgesteld van BTW.

 

 

Aangesloten bij:

Wil jij hernieuwd kennis maken met jezelf?

Wat goed dat je de keuze hebt gemaakt om dit avontuur aan te gaan. Ook al voelt het nu misschien nog niet zo, het is een zoektocht en dat kan pijnlijk en confronterend zijn maar ook humoristisch en bevrijdend.

Door mijn brede achtergrond als maatschappelijk werker, gestaltpsychotherapeut en leefstijlcoach ben ik gespecialiseerd in mensenwerk en (gedrags) verandering.

Ik kijk uit naar ons contact.