Leefstijl in Balans

CooL- De gecombineerde leefstijlinterventie (gli)

 

Onder voorwaarden vergoed vanuit de basisverzekering

Wil jij een verandering in je leefstijl?

Nú is het moment dat je iets kan veranderen om gezond en vitaal te blijven of (weer) te worden. Veranderen vergt moed, durven kijken naar jezelf en vertrouwen.

Ben je gemotiveerd om het anders te gaan doen?

Leefstijlverandering vraagt een sterke motivatie om te starten en vol te houden. Een leefstijlverandering is niet voor even maar voor het leven!

Wil je deelnemen aan een groep?

Onderdeel worden van een groep naast individuele coaching zorgt voor meer motivatie, steun en betere resultaten.

Leefstijl in Balans

CooL – Coaching op Leefstijl

Je wilt regie nemen over jouw eigen gezondheid. Maar hoe doe je dat? Waar begin je? Hoe zorg je dat je gemotiveert blijft, dat je kleine stappen neemt en de moed niet laat zakken als het even minder gaat? Je leefstijl veranderen kan erg moeilijk zijn, het gaat niet over één nacht ijs. Je hebt moed nodig, vertrouwen en doorzettingsvermogen. Mijn programma ‘Leefstijl in Balans – CooL‘ kan hierbij helpen.

CooL is een tweejarig leefstijlprogramma (gli), vergoed vanuit de basisverzekering, met in totaal 16 groepsbijeenkomsten en naast de intake, 8 individuele coachingsmomenten van 45 minuten. Twee jaar lijkt lang maar is nodig om niet in oude gewoonten te vervallen. In deze twee jaar houd je eigen regie en krijg je advies en coaching over:

  • Voeding en eetgewoontes;
  • Bewegen;
  • Slaap & ontspannen;
  • Mindset;

Daarnaast komen onderwerpen als stress, vitaliteit en de balans zowel in werk als privé aan bod.

“Leefstijlverandering is niet voor even maar voor het hele leven”

Voor wie?

Je wilt graag meedoen met de Gecombineerde Leefstijlinterventie ‘Leefstijl in Balans – CooL’ (gli). Het leefstijlprogramma wordt sinds 2019 onder voorwaarden vergoed vanuit de basisverzekering en gaat dan niet ten koste van het eigen risico.

De voorwaarden zijn:

  • Een Body Mass Index (BMI)* vanaf 25 met een verhoogd risico op een of meer ziekten die met overgewicht samenhangen, zoals hart- en vaatziekten of diabetes type 2;
  • Verzekerden met een BMI vanaf 30.

Daarnaast is het belangrijk om een sterke motivatie te hebben om je leefwijze onder de loep te nemen en te veranderen. Uiteraard is het belangrijk dat de veranderingen bij jou passen, jij houdt regie! Weet ook: Een leefstijlverandering is niet voor even maar voor het leven!

*BMI staat voor Body Mass Index. Het is een internationaal gebruikte manier om in te schatten hoe gezond je lichaamsgewicht is. De BMI laat zien of je een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Bereken hier je BMI

Wanneer?

De eerstvolgende groep start bij voldoende deelnemers (10-12) in oktober op donderdag van 15.30-17.00 in Hem

Bij voldoende aanmeldingen kan er eerder of op een ander tijdstip een groep worden opgestart.

CooL-003

Deel I – 8 mnd*Deel II – 14 mnd*
1.Data volgenData volgen
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

 

* ‘Leefstijl in Balans – CooL’ bestaat uit een fase van gedragsverandering van 8 maanden en een fase van onderhoud van 14 maanden. In deze twee jaar krijg je 16 groepsbijeenkomsten en naast de intake, 6 individuele coachingsmomenten van 45 minuten en een eindgesprek.

Verandering

Door zowel individuele coaching als (informatieve) groepsbijeenkomsten leer je veel over jezelf, je gewoonten en gedrag. Als je hier bewust van bent krijg je mogelijkheden deze te veranderen. Je moet het zelf doen maar hoeft het niet alleen te doen!

Keer ziekte om

Voldoende beweging, goede voeding en minder stress zorgen voor een fit lichaam, een energiekere geest en een blij hart. Keer diabetes tye 2 om, krijg weer gezonde bloedwaarden, stabiliseer neurologische en hormonale problemen en voel je  beter in je lichaam.

Blij met je jezelf

Een resultaat van de training ‘Leefstijl in Balans’ is dat je tevreden bent met jezelf. Je werkt aan je eigen doelen, maakt je eigen plan. Het gaat je energie opleveren. Je zelfvertrouwen gaat omhoog, je ervaart meer controle en je zit lekker in je vel.

Jij wilt op zoek naar de juiste balans!

Je hebt besloten om mee te doen met het leefstijlprogramma ‘Leefstijl in Balans – CooL’. Gefeliciteerd, dit is het begin van de rest van je leven!

Bureau Leefwijs is aangesloten bij de landelijke organisatie Zohealthy om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.

Heb je nog geen verwijzing, maak dan een afspraak bij je zorgverlener en laat weten dat je wilt deelnemen aan de GLI CooL bij Bureau Leefwijs via Zohealthy. Wijs je huisarts of specialist op https://bureauleefwijs.nl/verwijzers/ zodat de verwijzing zo snel mogelijk rond is en jij kan starten!

Het is ook mogelijk om je via onderstaande aanmeldknop aan te melden zodat er zo spoedig mogelijk contact met je wordt opgenomen!

Veelgestelde vragen

Welke resultaten levert het op

De resultaten die je kunt behalen zijn bij iedereen anders. Wij mensen zitten nu eenmaal allemaal anders in elkaar, we hebben andere levens en een andere ‘rugzak’ volgeladen met ervaringen uit het verleden.
De meeste mensen ervaren echter meer energie, voelen zich fitter en in veel gevallen kan de medicatie omlaag. 

Hoeveel kan ik afvallen?

Heb je als doel om gewicht te verliezen? Dat kan heel goed met de gecombineerde leefstijlinterventie!
Het is echter geen wondermiddel, je zal echt aanpassingen in je leven moeten maken om dit voor elkaar te krijgen. Het leefstijlprogramma zorgt ervoor dat je goede informatie krijgt en jezelf beter leert kennen zodat je bewustere keuzes kunt maken. Maar deze keuzes zul je nog altijd zelf moeten maken!

Door je leefstijl aan te passen is een gewichtsverlies van 10% gemiddeld. Maar ook dit hangt samen met je startgewicht, je activiteit, voedingskeuzes en stressniveau. Daarnaast zijn mensen vooral blij met hoe ze in hun vel zitten. Meer energie, minder last van ziek en zeer en een fitter lijf!

Het gaat je hoe dan ook iets opleveren!

Wat kan ik allemaal eten?

Tijdens het leefstijlprogramma krijg je veel informatie en kan je jouw eigen keuzes maken wat je wel en niet eet.
Daarom kan het ook verschillend zijn wat mensen wel en niet eten/ drinken.

Jouw nieuwe leefwijze moet bij je passen en dat kan soms een zoektocht zijn! Bij deze zoektocht wil ik je graag helpen om jouw eigen unieke weg te vinden!

Moet ik mijn leefstijl voor altijd aanpassen?

Hierop is een kort eenduidig antwoord mogelijk: “Ja”.

Je leefstijl veranderen is niet voor even maar voor het leven want als je na het programma weer doet wat je altijd deed dan krijg je wat je altijd kreeg…
De meeste mensen willen echter niet meer terug naar hun oude leefwijze omdat ze zich zoveel beter voelen nu ze hun leefstijl hebben aangepast.

Het klinkt misschien hard en niet zo aardig maar dit is wat het is. Als je je leefstijl niet wilt aanpassen dan is dit programma niet geschikt voor jou.

Zijn er ook contra indicaties?

De gecombineerde leefstijlinterventie CooL is niet geschikt als je geen veranderingen in je leefwijze wilt doorvoeren. 

Een goede sterke motivatie om het anders te gaan doen is zeer belangrijk! Uiteraard kan je motivatie in de 2 jaar soms wat minder zijn of weet je even niet waarvoor je het doet. En daar is dan de kracht van de groep en de individuele coaching. Samen kunnen we dit en zorgen we ervoor dat de veranderingen blijvende verbeteringen worden zodat je energiek en gezond ouder kan worden!

Aangesloten bij:

Wil jij meer weten over het programma of individuele leefstijlcoaching?

Neem dan contact met me op voor een kosteloze en uiteraard vrijblijvende telefonische kennismaking om de mogelijkheden te bespreken!